Офіційний сайт МАУП
Інститут комп’ютерно-інформаційних технологій та дизайну
Навчально-науковий інститут управління, економіки та бізнесу
Навчально-науковий інститут права
Навчально-науковий інститут психології та соціальних наук
Інститут медичних та фармацевтичних наук
Інститут безпеки
Деснянський інститут
Фаховий медико-фармацевтичний коледж
Студентський портал

 

 

Про бібліотеку

Інформація для користувачів

Фонд

Послуги

Науковцям

Електронні ресурси

 

  Режим роботи:
Пн - Пт з 09:00 до 17:00
Субота вихідний
Неділя вихідний
Остання п'ятниця місяця - санітарний день

 


Подаровані книги - 2024

2024 / 2023 / 2022 / 2021

 


25.04.2024


І знову про приємне.
Сьогодні наша Бібліотека отримала подарунок, першу збірку віршів співробітника Академії та студента 4-го курсу Навчально-наукового інституту психології та соціальних наук МАУП – Миколи Раєвського «CONFESSA».
Автор присвятив свої поезії коханим та неповторним жінкам своєї сімї. Ці витончені твори відображають глибокі почуття та емоції автора, і є непересічним скарбом у світі поезії.
Поезія - це воістину містерія, диво поєднання слів на папері у майстерний спів душі.
Справжні вірші подібні до кохання. Вони втрачають сенс, якщо мають міру глибини.
Закликаю усіх і кожного, хто триматиме в руках цей збірник, читати його душею, намагаючись відчути увесь жар та шляхетність могутньої сили слова», пише автор в передмові.
Дякуємо за цю душевну збірку, яка обов'язково збагатить наші полиці та серця.


25.04.2024


Бібліотека Міжрегіональної Академії управління персоналом вдячна Цивіну Михайлу Наумовичу, кандидату технічних наук, доценту кафедри дизайну ІКІТД за подарований примірник навчального посібника «OSINT-ТЕХНОЛОГІЇ».
У посібнику розглянуто OSINT як методологію інформаційно-аналітичних досліджень у широкому спектрі сфер соціальної практики.
Висвітлено концептуальні категорії OSINT-діяльності, основні принципи інформаційного пошуку, методи дослідження та аналітичні технології як її сутнісні складові.
OSINT є ефективним інструментом збору інформації, що дозволяє отримувати доступ до великої кількості даних з відкритих джерел.
Основний підхід до використання OSINT полягає у зборі інформації з відкритих джерел, таких як соціальні мережі, блоги, форуми, новинні сайти та інші джерела.

 


24.04.2024


Нещодавно до Бібліотеки Міжрегіональної Академії управління персоналом завітав з книжковими дарунками доктор економічних наук, професор, дослідник Закарпатського краю Аржевітін Станіслав Михайлович.
Вже не вперше він дарує книги нашій книгозбірні, за які ми йому вдячні.
Станіслав Аржевітін - краєзнавець, який прославив майже на весь світ свою малу Батьківщину, гірське село Колочаву, музеєм-скансеном "Старе село". Як він пише:«У кожному селі має бути етнографічний музей, тому що в кожній сільській хаті є експонат, який завтра помре, якщо його не зберегти. Я б хотів, щоб в Україні була асоціація таких сіл. Ми здивуємо українців тим, що маленьке село може так представити свою культуру».
Написання книг, заснованих на архівних матеріалах та спогадах односільчан – довга та клопітлива робота, яка триває роками. Це справа життя Станіслава Аржевітіна, який перечитав сотні архівних документів, провів десятки зустрічей із старожилами Колочави, релігійними діячами, єпископами православної і греко-католицької церков, педагогами колочавських шкіл, істориками, науковцями.
Двотомник «Закарпатська Україна: викорінення Карпатської України» це цілий мікрокосм українського західного порубіжжя в Закарпатті, як зазначив у передмові до нього академік НАН України В.Смолій. Загалом, це величезний, не комерційний і навіть не стільки науковий, як культурницький проект з історії національно-визвольного руху Закарпаття. Праця оригінальна, заснована на раніше не залучених до науково- публіцистичного обігу численних архівних матеріалах, що й дозволили С.Аржевітіну здійснити цілісну й вичерпну реконструкцію історії національно-визвольного руху українців Закарпаття та доводять нерозривний зв'язок цього краю з Україною, що є особливо актуальним в світлі сучасних подій. Є це і гідним актом вшанування жертовності поколінь закарпатських українців для відновлення українського державотворення.
«Колочава. Земля». Видання складається аж з 16 розділів зі вступною частиною «500-річний земельний родовід села Колочава», де з архівними підтвердженнями, зокрема, збереженими метричними церковними книгами, розповідається про земельні відносини в різні періоди: австро-угорський, чехословацький, другий мадярський, радянський і до теперішнього українського часу.
Новий погляд на передумови створення, обставини існування Карпатської України та її роль в утвердженні української державності пропонує дослідник, доктор економічних наук Станіслав Аржевітін у своїй науково-документальній книзі «Карпатська Україна: епоха в добі».
Одна доба існування Карпатської України для закарпатців стала цілою епохою історичних подій, які так і не знайшли ще однозначного трактування серед науковців та пересічних українців.


17.04.2024


Ми завжди щиро і безмежно вдячні за подаровані книги, бо впевнені – вони стануть важливою частинкою фонду нашої бібліотеки, допоможуть у забезпеченні освітнього процесу та обов’язково знайдуть свого читача.
Сьогодні ми висловлюємо подяку за подаровані примірники книг «СТРАТЕГІЯ НА КОРДОНІ СВІТІВ» голові Державної прикордонної служби України Дейнеко Сергію Васильовичу та професору, доктору юридичних наук, директору Інституту безпеки Міжрегіональної Академії управління персоналом Лисенку Сергію Олексійовичу.
Це спільна робота авторів присвячена питаннями державної безпеки та захисту українських територій, прогнозуванню загроз і способів протидії збройній агресії.
Значну увагу приділено стратегії безпеки, а зрештою, і виживання нашої країни, яка межує з двома різними світами - протилежними за моделями управління, політичними поглядами, світоглядами та цінностями.
Автори зробили спробу узагальнити й систематизувати ефективні воєнні тактики, покладаючись на історичні приклади та власний досвід; розглянути основи теорії ігор і стратегічного мислення, універсальні принципи лідерства та побудови довірчих відносин у будь-якій структурі, організації чи команді.
Книгу завершують особисті спогади та професійні роздуми С. В. Дейнеко про події 2014 року на кордоні України.
Науково-популярне видання призначене для широкого кола читачів, яких цікавлять стратегії, застосовні у протистоянні з ворогом, в умовах жорсткої конкуренції або вирішення конфліктів - у політиці, на міжнародній арені, в бізнесі або корпоративних відносинах.


16.04.2024


Бібліотека Міжрегіональної Академії управління персоналом вдячна співробітникам Навчально - наукового інституту права ім. князя Володимира Великого за подаровані примірники посібника «СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - ДЕРЖАВНИЙ ОРГАН СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З ПРАВООХОРОННИМИ ФУНКЦІЯМИ» за заг. редакцією доктора юридичних наук, професора В.О. Заросила та доктора юридичних наук, професора A.M. Кислого.
У посібнику, розробленому працівниками Навчально-наукового інституту права ім. Володимира Великого систематизовано основні нормативні акти які стосуються діяльності Служби безпеки України як державного органу спеціального призначення з правоохоронними функціями.
Матеріали посібника ґрунтуються на нормах Конституції України, Законів України та інших законодавчих та відомчих нормативно-правових актів у сфері діяльності Служби безпеки України.
Навчальний посібник призначений для використання викладачами, курсантами, студентами та слухачами вищих навчальних закладів, практичним працівникам, правозахисних органів та особами, які цікавляться проблемами діяльності Служби безпеки України.


12.04.2024


Бібліотека Міжрегіональної Академії управління персоналом висловлює подяку співробітникам кафедри правоохоронної та антикорупційної діяльності Навчально - наукового інституту права ім. князя Володимира Великого за подаровані примірники навчального посібника - Коросташивець Ю.Г., Минюк Д.І., Минюк О.Ю. «ОКРЕМЕ ПРОВАДЖЕННЯ В ЦИВІЛЬНОМУ ПРОЦЕСУАЛЬНОМУ ПРАВІ», яке вийшло за загальною редакцією доктора юридичних наук, професора В.О. Заросила.
У посібникові коротко проаналізовано окреме провадження як вид цивільного судочинства. Суть і значення окремого провадження. Особи, які беруть участь у справах окремого провадження. Процесуальні засоби порушення цивільного процесу у справах окремого провадження.
Особливості розгляду справ окремого провадження: обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи; надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності; визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою; усиновлення: становлення фактів, що мають юридичне значення; передача безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність; визнання спадщини від умерлого; надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку; обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу; розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб.
Рекомендовано для здобувачів освіти спеціальності 081 Право та 293 Міжнародне право, які вивчають цивільне процесуальне право, а також для практикуючих юристів та інших осіб, які цікавляться проблемами цивільного процесуального права.


09.04.2024


Бібліотека Міжрегіональної Академії управління персоналом вдячна Морозову Олександру Федоровичу – доктору технічних наук, заслуженому діячу науки та техніки України, професору ІКІТ МАУП за подаровані збірки поезій «ДО МОЇХ ДУМОК».

 


01.04.2024


Бібліотека Академії вдячна за подарований примірник монографії «НЕЗАКОННА МІГРАЦІЯ В ЄВРОПІ ТА ПРАВОВІ АСПЕКТИ ЇЇ ПРОТИДІЇ В УКРАЇНІ» завідувачу кафедри теорії держави та права Навчально-наукового інституту права ім. князя Володимира Великого Міжрегіональної Академії управління персоналом Олександру Сергійовичу Саінчину.
Представлена монографія є продовженням дослідження у напрямку протидії незаконної міграції перетинання державного кордону та торгівля людьми в Україні.
Раніше під їх співавторством у 2008 році вийшла у світ колективна монографія «Розслідування незаконного перетинання осіб через державний кордон України», у 2015 році монографічне дослідження «Протидія незаконній міграції в Україні».
Продовжене дослідження кримінально-правових, кримінологічних проблем протидії незаконної міграції, незаконного переправлення осіб через державний кордон України та міжнародно-правові акти які регламентують боротьбу з цими злочинами, продовжена розробка загальної концепції тактики розшуку та затримання осіб, які переховуються від органів досудового слідства та суду.
Дістало подальшого розвитку спроба розгляду і систематизації способів і тактичних прийомів розслідування такого роду правопорушень, а також розв’язання проблем з якими можливо зіштовхнуться оперативні працівники Держприкордонслужби та слідчі МВС та СБУ України у рамках проведення оперативно-розшукових заходів.


29.03.2024


Дарування книг у бібліотеку – це поклик щедрої душі.
Сьогодні ми висловлюємо подяку за подаровані книги професору, доктору юридичних наук Сергію Лисенку, який вже кілька років поспіль дарує книги з власної колекції до Бібліотеки Міжрегіональної Академії управління персоналом.
Іменний фонд Сергія Лисенка налічує понад 300 книг.
Без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях.
Долучайтесь до дарування книг!

 


22.03.2024


Книга була, є і завжди буде найкращим подарунком бібліотеці.
Щиро вдячні Кобець Миколі Вікторовичу за подарований примірник навчального посібника "СПЕЦІАЛЬНА ТЕХНІКА: ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ, ТЕРМІНИ, ТА ВИЗНАЧЕННЯ".
Тут розглянуто основні поняття, терміни та визначення науково-технічних засобів, які використовуються в правоохоронних органах та загальній частині навчальної дисципліни "Спеціальна техніка ОВС".
Складається з сімнадцяти тем і містить основні відомості з правових основ, напрямів, порядку та особливостей застосування окремих видів спеціальної техніки у правоохоронній діяльності.
Посібник може бути корисним для викладачів та науковців правоохоронних органів України, а також може бути використаний для самостійного отримання практичними працівниками органів та підрозділів внутрішніх справ базових знань зі спеціальної техніки.

 


15.03.2024


Сьогодні ми висловлюємо щиру подяку за подаровані книги та періодичні видання з власної бібліотеки доктору філософії, доценту кафедри дизайну ІКІТД МАУП Каменецькій Юлії В’ячеславівні.
«МАНДРИ УКРАЇНОЮ. ЗОЛОТА ПІДКОВА ЧЕРКАЩИНИ».
Це видання - туристичний путівник по мальовничій області України Черкащині, який містить яскравий фотоальбом, карту області та стислий історико-краєзнавчий нарис. Ілюстрації викличуть у Вас інтерес до Черкаського краю, а описані маловідомі факти та легенди допоможуть доторкнутись до духовного багатства цієї землі.
Каталог «РІЗДВЯНОЇ ВИСТАВКИ ЕКСЛІБРИСА». Тут представлено роботи студентів ІКІТД МАУП.
Періодичні видання «СПРАВИ СІМЕЙНІ», де опубліковано статті доцента, завідувача кафедри дизайну Міжрегіональної Академії управління персоналом Нестеренка Петра Володимировича та доцента кафедри Юлії Каменецької.
Всіх зацікавлених чекаємо на абонементі Бібліотеки Академії.


05.03.2024


Дарування книжок - гарна традиція викладачів, читачів та друзів Бібліотеки Міжрегіональної Академії управління персоналом, завдяки якій фонд нашої книгозбірні постійно поповнюється новими примірниками видань.
Сьогодні хочемо подякувати директору Інституту безпеки МАУП, професору, доктору юридичних наук Сергію Лисенку та професору кафедри цивільно-правових дисциплін та міжнародного права, доктору юридичних наук Терещуку Олександру Дмитровичу за подаровані примірники практичного посібника «ЗАГАЛЬНА ТЕОРІЯ РОЗКРИТТЯ ЗЛОЧИНІВ».
Розкриття злочинів - наука чи мистецтво? Відповідь - за читачем, втім справжній фахівець у будь-якій сфері, зокрема детективній, поєднує науковий підхід з творчим застосуванням.
Саме таку думку доводять автори на підставі своїх знань і багаторічного досвіду. Їхня спільна робота охоплює різноманітні теми: від історії розшукової справи, методів і психології злочинців до пошуку доказів, проведення розшукових операцій, опрацювання інформації та управління в розкритті злочинів, таких як злочини проти особистості та власності, корпоративні шахрайства, рейдерство, торгівля людьми, підробка документів, кіберзлочини тощо.
Окремо й детально розглянуто методи розшуку, стратегії планування слідчих дій, тактичні прийоми, що застосовуються з метою розкриття різних видів злочинів.
Посібник вирізняється цікавим викладенням матеріалу, великою кількістю прикладів, історичних екскурсів і випадків з практики розшукового мистецтва.
Книжка буде корисною не лише для студентів, науковців і слідчих, а й для широкого кола читачів: керівників бізнесу чи служб безпеки організацій, людей, яких цікавить розкриття злочинів і питання безпеки, а також для всіх громадян, які хочуть знати свої права й упевнено почуватися в складних життєвих ситуаціях.


29.02.2024


Новий книжковий дарунок нашій Бібліотеці передала доктор філософії та доцент кафедри дизайну ІКІТД Каменецька Юлія В’ячеславівна.
Це каталог виставки студентського екслібриса. В каталозі представлено роботи студентів 2 курсу ІКІТД МАУП.
Щиро вдячні за увагу до нашої книгозбірні!


29.02.2024


Бібліотека Міжрегіональної Академії управління персоналом щиро вдячна кандидату мистецтвознавства та доценту кафедри дизайну ІКІТД Нестеренку Петру Володимировичу за подарований бібліографічний покажчик його наукових праць.
У покажчику подано науковий доробок кандидата мистецтвознавства, доцента, завідувача проблемної науково-дослідної лабораторії Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, члена Національної спілки художників України, Національної спілки майстрів народного мистецтва України, президента Українського екслібрис-клубу, члена-кореспондента Української академії геральдики, товарного знаку та логотипу, лауреата Літературно-мистецької премії імені Івана Нечуя-Левицького.
Видання адресоване науковцям у сфері теорії та історії мистецтва, викладачам, аспірантам та студентам.


22.02.2024


Бібліотека Міжрегіональної Академії управління персоналом висловлює щиру подяку Муравйову Кирилу Володимировичу - проректору, доктору юридичних наук, професору кафедри адміністративного, фінансового та банківського права Навчально-наукового інституту права ім. князя Володимира Великого за подаровані примірники монографії «ПРОБЛЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ ВИКОНАННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПОКАРАНЬ».
У монографії охарактеризовано сучасний стан дослідження проблем реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань на підставі чого запропоновано авторське визначення політики у сфері виконання покарань, проаналізовано особливості становлення та розвиток державної політики у сфері виконання кримінальних покарань;
- розкрито мету, завдання та принципи реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань;
- окреслено форми та методи реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань;
- визначено правові засади реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань;
- запропоновано поняття юридичних елементів механізму реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань;
- охарактеризовано особливості гарантій реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань;
- розкрито поняття суб’єктів реалізації державної політики у сфері;
- окреслено напрямки удосконалення системи управління органів та установ виконання покарань, кадрового забезпечення органів та установ виконання покарань, соціального та правового забезпечення працівників органів та установ виконання покарань, матеріально технічного і фінансового забезпечення органів та установ виконання покарань, а також забезпечення дотримання прав осіб, які відбувають кримінальне покарання;
- встановлено об'єктивні передумови вдосконалення адміністративно-правового забезпечення реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань;
- окреслено напрямки вдосконалення контролю за реалізацією державної політики у сфері виконання кримінальних покарань;
- запропоновано шляхи оптимізація системи органів та установ виконання покарань;
- окреслено зарубіжний досвід реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань та можливості його використання в Україні;
- розкриті концептуальні засади вдосконалення реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань.
Для наукових, науково-педагогічних і практичних працівників правничої й соціальної сфери, а також студентів вищих юридичних навчальних закладів і факультетів.


01.02.2024


Бібліотека Академії вдячна співробітникам Навчально - наукового інституту права ім. князя Володимира Великого за подаровані примірники монографії Швець В.О. "СУДОВИЙ ЗАХИСТ СУБ'ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ВІД РЕЙДЕРСЬКИХ ЗАХОПЛЕНЬ В УКРАЇНІ: СТАН ТА ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ".
В монографії викладено питання судового захисту суб'єктів господарювання від рейдерських захоплень на сучасному етапі розвитку України. Зроблено спробу розкрити сутність рейдерства та особливості його проявів на території нашої держави. Визначено проблеми, з якими стикаються суб'єкти господарювання під час антирейдерського захисту. Значну увагу приділено міжнародній практиці судового захисту суб'єктів господарювання від рейдерських нападів. Проаналізовано стан судового захисту вказаних суб'єктів від рейдерських захоплень на території України, виявлено прогалини та недоліки законодавства, сформульовано пропозиції щодо вдосконалення національного законодавства у визначеній сфері з урахуванням міжнародного досвіду. В роботі використано чисельну кількість судових справ в сфері рейдерських нападів як національного судочинства, так і міжнародного.
Монографія розрахована на широке використання аспірантами, викладачами, науковцями, юристами-практиками, фахівцями, діяльність яких пов'язана зі здійсненням антирейдерського захисту суб'єктів господарювання, а також буде корисною для суб'єктів господарювання під час розробки ними програм захисту від рейдерства.


31.01.2024


Бібліотека Міжрегіональної Академії управління персоналом висловлює щиру подяку докторці філософії у галузі права Смородиній Аллі за подарований примірник монографії «ЛІЦЕНЗІЙНИЙ ДОГОВІР У ЦИВІЛЬНОМУ ПРАВІ УКРАЇНИ».
У монографії розглянуто науково-теоретичні і практичні проблеми правового регулювання ліцензійного договору.
Книга розрахована на широке коло читачів та може бути цікавою для учених, викладачів, практиків, суддів, здобувачів наукового ступеня, студентів.

 

 


25.01.2024


Дякуємо за новий книжковий дарунок Цивіну Михайлу Наумовичу, кандидату технічних наук, доценту, професору кафедри дизайну ІКІТД МАУП.

Матвієнко О.В., Цивін М.Н. ІНФОРМАЦІЙНА ОСВІТА: ТРАНСФОРМАЦІЇ ТА СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ.
Монографія присвячена обгрунтуванню теоретико-методологічних основ розвитку інформаційної освіти в Україні в умовах цифрових трансформацій.

Матвієнко О.В., Цивін М.Н. СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ ДОКУМЕНТНО-ІНФОРМАЦІЙНОЇ НАУКИ.
У даному посібнику дотримано підходу, який полягає у використанні терміну «документно-інформаційна наука» як узагальнюючого щодо бібліотекознавства,документознавства та архівознавства, книгознавства із збереженням їх об'єктів, предметного поля досліджень, понятійно-термінологічного апарату.


19.01.2024


Бібліотека Академії вдячна директору Навчально - наукового інституту права ім. князя Володимира Великого Кислому А.М., який передав в подарунок монографію Сиводєда І.С. “ТЕОРЕТИЧНІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТАКТИЧНІ ПРОБЛЕМИ РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ, ЯКІ ВЧИНЕНІ НА ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ УКРАЇНИ”.
У монографії на основі дослідження комплексу питань, що виникають під час розслідування кримінальних правопорушень, які вчинені на окупованих територіях України, сформульовані наукові положення та одержані результати, що у сукупності спрямовані на вирішення важливого наукового завдання в галузі криміналістичної методики й містять практичні рекомендації щодо збирання доказів та затримання правопорушників.
Розглядаються теоретичні і практичні проблеми розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, життя і здоров’я, волі, честі та гідності особи, статевої свободи та статевої недоторканості, правопорушень проти власності, довкілля, громадської безпеки та громадського порядку, у сфері охорони державної таємниці та недоторканності державних кордонів, у сфері службової діяльності, проти встановленого порядку несення військової служби (військові кримінальні правопорушення), миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, які вчинені на окупованих територіях України з урахуванням сучасного стану кримінального процесуального законодавства та правоохоронної діяльності.
Видання стане в нагоді науковцям, викладачам, та практичним працівникам правоохоронних органів, які приймають участь у розслідуванні та розкритті вищенаведеної категорії кримінальних правопорушень.


18.01.2024


Бібліотека Міжрегіональної Академії управління персоналом вдячна Чуєнко Валентині Іванівні, кандидатці юридичних наук, доцентці кафедри цивільно-правових дисциплін та міжнародного права Навчально - наукового інституту права ім. князя Володимира Великого за подаровані примірники монографії - "ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ СТАТУСУ БІЖЕНЦІВ В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СОЮЗІ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ".
У монографії досліджено особливості правового регулювання статусу біженців в Європейському Союзі на основі універсальних норм міжнародного права, права ЄС та національного законодавства держав - членів, а також визначення перспектив його розвитку під впливом європейської міграційної кризи 2015 р.
Авторка розкриває основні положення Директиви Ради 2001/55/ЄС (Директиви про тимчасовий захист) у контексті визначення правового статусу українських переміщених осіб у країнах ЄС.
Відмічено, що в нинішніх умовах повномасштабного військового вторгнення росії механізм дії надання тимчасового захисту українцям на підставі зазначеної Директиви ще перебуває в стадії апробації, у деяких державах - членах ЄС існують положення національного законодавства, що не відповідають Директиві або ускладнюють практичне застосування її положень.
Як напрям подальших розвідок визначено питання створення механізмів, спрямованих на запобігання кризовим ситуаціям, що можуть виникнути в країнах повернення у зв'язку із закінченням дії тимчасового захисту, що має стати загальним складником механізму функціонування цього інституту.
Авторка відзначає важливість реформування й удосконалення правового регулювання статусу українських біженців в Європейському Союзі, щоб забезпечити їм кращий захист та сприяти їхній успішній інтеграції в нове суспільство. Заходи, зазначені в монографії, можуть стати основою для розроблення політичних рішень та законодавчих актів, спрямованих на досягнення окресленої мети.
Для науковців, викладачів, аспірантів, правників та всіх, хто цікавиться правом Європейського Союзу.


04.01.2024


Щиро вдячні Орел Марії Григорівні, докторці наук з державного управління, професорці кафедри публічного адміністрування Навчально-наукового інституту управління, економіки та бізнесу МАУП за подарований примірник навчально-методичного посібника "ВСТУП ДО СПЕЦІАЛЬНОСТІ "ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ".
Посібник підготовлено для здобувачів вишів, які навчаються за спеціальністю 281 "Публічне управління та адміністрування".
Курс має допомогти сформувати світогляд щодо особливостей, принципів і закономірностей функціонування системи публічного управління та адміністрування як сукупності інститутів державного управління, місцевого самоврядування, громадянського суспільства відповідно до покладених на них функцій і повноважень, відносин, явищ, процесів, моделей та механізмів, що характеризують суть публічного управління та адміністрування на різних рівнях управління (вищому, центральному, регіональному та місцевому), навичок розроблення і впровадження заходів із забезпечення результативної та ефективної діяльності суб`єктів публічної сфери.

 

 

 

 

Подаровані книги 2024 / 2023 / 2022 / 2021

Пошук по сайту: